У ДДУВС вшанували ліквідаторів чорнобильської аварії

Новини університету

Сьогодні, 14 грудня, у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулися заходи до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Аби вшанувати та згадати страшні події 1986 року на плацу зібрались чорнобильці, курсанти та працівники навчального закладу.

З промовою до присутніх звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«Працівники та курсанти нашого навчального закладу взяли активну участь у забезпеченні громадського порядку на території відчуження зони чорнобильської катастрофи. Ніколи не зітреться пам’ять про події, що стали трагедією всього людства», – сказав ректор.

Андрій Євгенович запропонував схилити голови перед світлою пам’яттю героїв-чорнобильців. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Після промови ректора учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції за багаторічну службу, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків та вагомий внесок у виконання завдань з ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції були нагороджені ювілейною медаллю «55 років ДДУВС». Нагороди отримали Микола Дмитренко, Володимир Довгий, Валерій Доненко, Микола Жиляков, Леонід Заєць, Леонід Камишов, Олександр Колесніков, Анатолій Кривошей, Володимир Пічков, В’ячеслав Пліско, Сергій Риб’янець, Віктор Татарінов, Віктор Токарєв, Олександр Царенок та Володимир Федченко.

До присутніх звернувся голова ветеранської організації Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС Леонід Камишов.

Він нагадав, що співробітники ДДУВС брали активну участь у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи, зокрема, в охороні громадського порядку, евакуації людей, які опинилися у небезпечній зоні. З 15 квітня до 15 травня офіцери та курсанти Дніпропетровської спеціальної середньої школи міліції несли службу на контрольно-пропускних пунктах на в’їзді у 30-кілометрову зону, охороняли 22 населених пункти, звідки було евакуйоване населення, патрулювали на автодорогах у зоні відчуження, здійснювали дозиметричний контроль місцевості.

«У наших спільних силах разом долати болючі наслідки аварії – взаємодопомогою, чуйністю, людяністю, турботою про здоров’я ліквідаторів», – зауважив Леонід Іванович.

У день, коли вся Україна згадує тих, хто самовіддано ніс службу, в університеті вирішили відзначити курсантів, які сумлінно навчаються та не залишаються осторонь, коли потрібна допомога.
Так, за сумлінне ставлення до виконання посадових обов’язків, ініціативу, наполегливість та самовідданість, сміливі та рішучі дії під час рятування життя та надання якісної невідкладної домедичної допомоги постраждалому чоловіку було оголошено подяку міністра внутрішніх справ України курсанту факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Іллі Григоренку.

Подяку міністра внутрішніх справ України також оголошено курсантам Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Владиславу Лавроненку та Миколі Малюченку, які затримали злодія, що здійснив крадіжку у супермаркеті.

Наказом університету за досягнення високих результатів та активну участь у спортивних заходах закладу вищої освіти, спрямованих на популяризацію здорового способу життя, підвищення й формування позитивного іміджу Національної поліції України, престижності здобуття освіти в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ надано додаткову оплачувану відпустку курсантам ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції: Денису Азарову, Роману Вознюку, Даніїлу Збутевичу, Олексію Карячці, Віталію Фоменку, Владиславу Тарану, курсантам факультету кримінальної поліції: Богдану Купрію, Олегу Фостіку та Андрію Іваненку.

Завершилися заходи урочистим маршем курсантів.

 

 


657