Тримаємо волонтерський стрій з вірою у перемогу!

Новини університету

Діяльність координаційного центру «Я – волонтер» на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ не вщухає ні на хвилину. Сьогодні ділимося із вами новими досягненнями небайдужих працівників закладу, а також курсантів і студентів, які допомагають громадянам своєї країни у кожному її куточку.

Так, курсанти ДДУВС долучилися до програми губернатора області щодо формування пакетів гуманітарної допомоги мешканцям Луганської та Донецької областей. Нещодавно разом із членами студентського самоврядування розвантажили та розподілили близько 10 тон гуманітарної допомоги – ліків, одягу, харчових наборів тощо.

Беруть участь і в інших волонтерських проєктах. Студентська рада ННІ права та інноваційної освіти співпрацює зокрема з Дніпровською міською радою і безпосередньо долучилася до координації діяльності «СпівДіяХаб – Дніпро», штабу гуманітарної допомоги Офісу Президента України, Міністерства молоді та спорту, Міністерства розвитку громад на території України, Міністерства охорони здоров`я та Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Взаємодіють активні студенти і зі штабом волонтерів Дніпра при Центрі територіальної оборони міста.

Так, за результатами співпраці членів студентського самоврядування із Молодіжною радою при Дніпровському міському голові у рамках акції «NATO – close the sky» було зібрано понад 5000 підписів містян під петицією.

Голова студентської ради ННІ права та інноваційної освіти Микита Федорчак був залучений Дніпровською міською радою до оголошення сигналів повітряної тривоги, інформування населення через інформаційні вебресурси.

Окрім цього, студентська рада створила загін із кібербезпеки, який блокує розповсюдження пропагандистських груп, чатів, фейкових новин тощо в інформаційному просторі.

Студенти інституту також беруть активну участь в обороні Дніпра: 45 здобувачів вищої освіти приєдналися до добровольчого формування територіальної оборони міста.

Допомагаємо і братам нашим меншим. Так, студенти ННІ права та інноваційної освіти Дарія Демиденко та Ана-Катаріна Соза-Відал створили Telegram-канал «Подаруємо новий Дім», де допомагають шукати притулок домашнім улюбленцям, чиї власники були змушені виїхати через активні бойові дії. Розміщують також оголошення і від людей, які готові взяти у свій дім чотирилапого товариша.

«Ідея створити Telegram-канал виникла після того, як я взяла до себе одного з цуценят, які через війну залишилися без притулку. Назвала його Йорі. Відзняла із ним ролик для TikTok – і він швидко набрав 200 тисяч переглядів, а всі знайомі запитували, де можна знайти тварину, що потребує родини. Так і вирішили з колегою зайнятися цим. Вона, до речі, теж прихистила собаку. Тепер до нас звертається багато людей, а всі оголошення ми публікуємо у нашому каналі», – розповідає Дарія Демиденко.

Діяльність координаційного центру «Я – волонтер» у цілому охоплює безліч напрямів. Працівники закладу, а також студенти і курсанти здійснюють правові консультації, надають правову та психологічну допомогу, здійснюють інформування тимчасового переміщених осіб про можливість її отримати.

Зокрема доцентка кафедри кримінально-правових дисциплін Ганна Кириченко створила благодійну організацію «Благодійний фонд «Генофонд майбутнього». Організація опікується дітьми з особливостями розвитку, з інвалідністю та орфанними захворюваннями. У зв’язку з введенням воєнного стану на території України фонд займається постачанням гуманітарної допомоги Дніпропетровській обласній дитячій лікарні, хворим дітям та їхнім родинам, а також тимчасово переміщеним особам.

 

 


499