Як вижити на війні: у ДДУВС проходять заняття з тактичної медицини

Новини університету

Тренінги з тактичної медицини тривають у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Представники сектору безпеки та оборони, волонтери, а також цивільні особи відпрацьовують практичні навички на базі кафедри тактико-спеціальної підготовки факультету превентивної діяльності.

Наразі заняття відвідують працівники Дніпропетровського обласного військового комісаріату, тренінгового центру та відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Дніпропетровській області.

Вже завершили навчання та отримали практичні навички представники Центральної окружної прокуратури м. Дніпра, соборного взводу та комендантської роти «Варта Дніпро». Пройти курс також виявили бажання переселенці з Луганщини, які наразі проживають на базі навчального закладу.

Проводять тренінгові заняття доцентки кафедри тактико-спеціальної медицини підполковник поліції Оксана Мислива та майор поліції Станіслава Миронюк. За словами інструкторок з тактичної медицини стало відомо, що заняття тривалістю 8 годин проходять в університеті щодня.

Учасники тренувань відпрацьовують певний алгоритм дій, що включає зупинку критичної кровотечі, як за допомогою турнікету, так і підручними засобами, перевірку стану постраждалого, серцево-легеневу реанімацію, переміщення в укриття. Також відпрацьовують дії під час проникаючого поранення або закритої травми грудної клітини, ран голови, черевної порожнини, кінцівок та інших видів травм.

Курси проводяться безоплатно за попереднім записом. Більше інформації за телефоном: +38056 756 45 35 або на сайті dduvs.edu.ua.

 

 


414