Відлуння Чорнобильського болю

Новини університету

Пам`ятний захід з нагоди 36-х роковин Чорнобильської трагедії відбувся сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Захід проходив у конференц-залі. Згадати про трагедію світового масштабу та вшанувати пам’ять ліквідаторів і жертв техногенної катастрофи зібралися працівники та ветерани закладу.

Долучився до зустрічі ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. Він звернувся до усіх присутніх, зазначивши, що навіть після стількох років Чорнобильська трагедія залишається невиліковною раною для українського народу.

«Наслідки аварії на Чорнобильській АЕС відчула на собі вся країна. І в наших спільних силах подолати їх взаємодопомогою, чуйністю, турботою про здоров`я постраждалих внаслідок цієї трагедії. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю наших героїв-чорнобильців», – зауважив Андрій Євгенович.

У рамках заходу пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Творча молодь університету подарувала присутнім тематичні виступи. Так, випускниця ДДУВС Вікторія Шило виконала пісню «Чорнобильська біда». Авторський вірш «Непереможна Батьківщина» прочитала курсантка ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Світлана Гусєва.

Окрім цього, із піснею «Свіча» виступила студентка 4 курсу ННІ права та інноваційної освіти Юлія Рижко.

У день 36-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ також відвідали учасників ліквідації наслідків трагедії – ветеранів навчального закладу Миколу Левадського та Костянтина Кротенка. Родинам ветеранів вручили продуктові набори.

 

 


285