Студентки ДДУВС створили Telegram-канал, де допомагають безпритульним тваринам

Новини університету

Від простого відео з песиком у TikTok – до повноцінного Telegram-каналу! Ось так завдяки студенткам Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ люди з усієї України можуть допомагати домашнім улюбленцям, які через війну залишилися безпритульними.

Студентка Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти ДДУВС Дарія Демиденко спочатку просто прихистила безпритульне цуценя. Розповідає: саме так і виникла ідея створити Telegram-канал, завдяки якому кожен зможе розмістити інформацію про тваринок, що потребують допомоги, або ж прихистити домашнього улюбленця.

«Свого песика назвала Йорі. Вирішила відзняти з ним ролик для TikTok – і він швидко набрав 200 тисяч переглядів, а всі знайомі запитували, де можна знайти тваринку, яка теж потребує родини. Так і вирішили з колегою зайнятися цим. Вона, до речі, теж прихистила собаку. Тепер до нас звертається багато людей, а всі оголошення ми публікуємо у нашому Telegram-каналі», – зазначає дівчина.

Наразі канал Дарії Демиденко та Ани-Катаріни Соза-Відал «Подаруємо новий дім» налічує майже 1500 підписників. За час його існування дівчата допомогли знайти родини близько 200 домашнім улюбленцям. Тваринок вже прихистили у Дніпрі, Львові, Одесі, Києві, Запоріжжі, Кам’янському, Кривому Розі тощо.

Посилання на Telegram-канал: t.me/savefriend

Посилання на ролик у TikTok: vm.tiktok.com

 

 


715