Безпека під час війни: у ДДУВС пройшло заняття зі спеціалістом-вибухотехніком

Новини університету

Правилам безпеки при поводженні з вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення вчилися здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ на занятті за участю офіцера з інформаційно-мінної небезпеки Міжнародної благодійної організації The HALO trust Володимира Сацика.

Захід організований зусиллями навчально-методичного відділу для курсантів 3-го курсу Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції та факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

У ході зустрічі особливу увагу було приділено сучасним видам вибухових предметів, а також алгоритмам дій поліцейського під час їх виявлення. Звернули увагу здобувачів на часі їх дії та площі ураження у разі вибуху.

Офіцер зазначив, що в умовах воєнного стану питання особистої безпеки під час виявлення фрагментів касетних боєприпасів, а також забезпечення безпеки цивільного населення набули особливої актуальності.

Організатори навчального заходу переконані, курсанти здобули нові знання та навички, що допоможуть їм орієнтуватися у небезпечних ситуаціях, пов’язаних із вибуховими засобами.

 

 


347