Зустріч із практиками – крок до професійного зростання

Новини університету

Кафедрою кримінального процесу та стратегічних розслідувань для здобувачів 3 та 4 курсів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ в межах вивчення циклу дисциплін за профілем організовано зустріч із керівником Управління захисту викривачів та обробки повідомлень про корупцію Департаменту запобігання та протидії корупції НАЗК, кандидатом юридичних наук, доцентом Василем Луциком.

Захід проводився за участі науково-педагогічних працівників кафедри в онлайн та офлайн форматах. Модераторами виступили завідувач кафедри підполковник поліції Дмитро Санакоєв та професор кафедри майор поліції Вікторія Рогальська.

Експерт розповів майбутнім слідчим та оперативникам про інститут викриття у демократичному суспільстві взагалі, та викривачів зокрема. Найбільшу зацікавленість учасників заходу викликали питання щодо процесуального статусу викривача в кримінальному провадженні, а саме: які в нього права, обов’язки та гарантії захисту; які додаткові документи складають представники органів досудового розслідування у кримінальних провадженнях за участю викривачів; особливості реалізації ст. 130-1 КПК України, яка регламентує виплату винагороди викривачу, а також приклади успішного досвіду участі викривачів у кримінальних провадженнях.

Після відповідей на запитання учасників заходу, представник НАЗК презентував здобувачам навчальні безкоштовні онлайн-курси, що дозволяють більше дізнатися про інститут викривачів:

– курс, розроблений НАЗК у співпраці з Міністерством цифрової трансформації України «Викривач у законі»;

– курс, підготовлений НАЗК спільно зі студією онлайн-освіти EdEra «Впливай – викривай!».

Зустріч посприяла розширенню знань курсантів про інститут викриття, специфіку роботи Національного агентства з питань запобігання корупції, а ще – дала чудовий мотиваційний поштовх поглиблювати знання, наполегливо працювати та розвивати фахові навички.

 

 


348