Стейкхолдери на зв’язку: професійні заняття із роботодавцями

Новини університету

Кафедрою кримінального процесу та стратегічних розслідувань ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС у межах викладання практико-орієнтованих дисциплін організовано цикл занять із досвідченими фахівцями-практиками для здобувачів 3 та 4 курсів, які навчаються за освітньо-професійною програмою 081 «Право» напрямків підготовки «досудове розслідування» та «стратегічні розслідування».

До навчальних занять із дисципліни «Складання процесуальних документів на досудовому розслідуванні» з теми «Слідчі (розшукові) дії», що проводились доцентами кафедри Надією Бублик та Олексієм Бойко, залучено начальника відділу дізнання ГУНП в Луганській області майора поліції Руслана Усенка. Опрацьовано питання, пов’язані з підставами проведення допиту, складанням протоколу за його результатами, порядком проведення та фіксації різних видів допиту. Особливий акцент зроблено на альтернативних способах фіксації допиту, зокрема з використанням аудіо та відеозапису.

Особливостям виявлення та документування за фактами колабораційної діяльності організованої злочинної діяльності у секторі оборони присвячено бінарне заняття, проведене доцентом кафедри Володимиром Єфімовим та старшим слідчим Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сєвєродонецьк) Територіального Управління ДБР Олександром Боровенком. Запрошений фахівець зосередив увагу на питаннях правової кваліфікації окремих кримінальних правопорушень, що вчиняються в умовах воєнного стану, здійсненні пошукових заходів та проведенні окремих слідчих (розшукових) дій.

У межах навчального заняття з дисципліни «Складання процесуальних документів на досудовому розслідуванні», що проводилось професором кафедри Вікторією Рогальською, також за участі представника ДБР Олександра Боровенка, акцентовано на практичних аспектах проведення допиту, зокрема особливостях проведення допитів та інших слідчих (розшукових) дій в умовах воєнного стану.

До проведення практичного заняття в онлайн форматі з дисципліни «Кримінальний процес» за темою «Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження» залучено керівника відділу детективів Національного антикорупційного бюро України, доктора філософії в галузі права Сергія Рокуня, який акцентував на здійсненні процесуальних дій у межах міжнародної правової допомоги та особливостях функціонування міжнародних спільних слідчих груп.

Наскрізними темами під час проведення занять, окрім визначених тематичними планами, стали питання, пов’язані з особливостями виявлення та розслідування кримінальних правопорушень, вчинених в умовах воєнного стану, зокрема щодо організації та тактики проведення огляду місця події за фактами обстрілів, застосування вибухових пристроїв, боєприпасів; тактики проведення допиту учасників організованих груп та процесуального оформлення його результатів; комунікаційної взаємодії окремих підрозділів правоохоронних органів.

 

 


356