Курсанти ДДУВС допомогли постраждалим внаслідок аварії

Новини університету

Сильне ДТП із постраждалими сталося 11 липня близько 8 ранку на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Телевізійної. Саме у цей час курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ поспішали з гуртожитку на заняття. Детальніше – у нашому матеріалі.

Момент зіткнення двох автівок майбутні поліцейські помітили здалеку. Миттєво зреагувавши на ситуацію, вони чимдуж кинулися до місця аварії. Курсанти Шекерем Юсиф Огли Гасимов, Анастастасія Дерезенко, Юрій Кривулін, Владислав Рудецький та Артур Швед оцінили місце події та розділилися на групи. Двоє із них підбігли до чоловіка, який самостійно зміг вибратися з авто, троє інших – до водія, якого затиснуло в салоні транспортного засобу.

Пересвідчившись, що життю постраждалих нічого не загрожує, курсанти відразу ж викликали швидку та рятувальників.

Анастасія Дерезенко розповідає, обидва чоловіка перебували у шоковому стані. Один із водіїв отримав рубану травму голови, інший, якого заблокувало, скаржився на біль в районі грудної клітини та утруднене дихання.

«У таких випадках дуже важливо діяти рішуче, не піддаватись паніці й пам’ятати, що важлива кожна секунда. Згадали базові правила допомоги при ДТП, які вивчали на заняттях з домедичної підготовки. Рекомендували постраждалим зберігати спокій та не робити різких рухів до приїзду медичних працівників», – розповідають курсанти.

Здобувачі вищої освіти знаходилися поряд з постраждалими у ДТП до прибуття рятувальників, поліції та карети швидкої допомоги.

За зразкове виконання службових обов’язків, проявлену ініціативу, небайдужість, людяність та рішучість у закладі освіти курсантів відзначили ювілейними медалями «55 років ДДУВС».

 

 


351