«Ви – майбутні поліцейські: ваша оборона – правопорядок у тилу та безпека громадян!»

Новини університету

Про це зазначив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у рамках циклу робочих зустрічей із курсантами закладу, які нещодавно розпочали новий навчальний рік. Зокрема розповів про корективи, які воєнний стан вніс у навчальний процес, про умови, які університет пропонує для цілком безпечного та комфортного проживання тощо. Подробиці – далі.

Поспілкуватися з очільником закладу мали нагоду курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, а також факультетів кримінальної поліції та превентивної діяльності. Участь у робочих зустрічах брали перший проректор полковник поліції Олександр Юнін, проректори Лариса Наливайко та Олександр Сидоров, а також декани факультетів.

Перш за все, ректор Андрій Фоменко запевнив: локація ДДУВС – одна з найбільш безпечних у місті, адже на території є декілька укриттів, які вже пройшли перевірку та відповідають усім нормам.

«В університеті є всі умови для безпечного місцезнаходження. Саме тому закликаю не нехтувати правилами безпеки, у випадку повітряної тривоги відразу переходьте в укриття. Більш того, якщо у регіоні буде спостерігатися ескалація збройного конфлікту, у нашому закладі передбачені всі заходи для проведення швидкої евакуації. У такому випадку я – останній, хто покине локацію університету», – зазначив Андрій Євгенович.

Зокрема ректор акцентував увагу на тому, що головне завдання курсантів наразі – якісне навчання та прагнення здобути максимальний досвід, щоби в подальшому ефективно працювати у нових умовах діяльності поліцейського.

«Специфіка правоохоронної діяльності змінюється. Сьогодні поліцейський стикається зі злочинами, які у мирний час не мали місце взагалі: правоохоронці документують та розслідують тепер і воєнні злочини. Саме тому ми вирішили скорегувати навчальний процес відповідно до нових реалій. Так, під час практичних занять вам будуть запропоновані фабули злочинів, з якими поліцейські зараз найчастіше мають справу. Наше завдання – підготувати вас на такому рівні, щоб ви змогли якісно забезпечувати правопорядок у країні та охороняти своїх рідних», – додав очільник закладу.

Курсанти ДДУВС у свою чергу цікавилися перспективами проходження практики цього року та умовами навчання у рамках воєнного стану.

У рамках циклу зустрічей ректор Андрій Фоменко відзначив курсантів за зразкове виконання службових обов’язків та рішучість у наданні домедичної допомоги постраждалим. Так, ювілейні медалі «55 років ДДУВС» отримали курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Євгеній Сумін, Максим Чернишов, Владислав Рудецький, Артур Швед, а також курсанти факультету кримінальної поліції Шакерем Юсиф огли Гасимов, Анастасія Дерезенко та Юрій Кривулін.

Грамотою ДДУВС було нагороджено курсанта ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Ростислава Атаманюка.

 

 


592