Курсанти ДДУВС долучилися до всеукраїнського забігу на підтримку оборонців Маріуполя!

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до світового спортивного флешмобу «Біжу за Азовсталь». Благодійний захід на підтримку бійців полку «Азов», які до сих пір перебувають у полоні, одночасно проходив у 15 українських містах, серед яких – Дніпро.

ДДУВС представляли близько 30 курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції: як досвідчені спортсмени, так і атлети-початківці. Разом із ними до акції долучилися містяни.

Забіг розпочався у парку імені Лазаря Глоби. Усі учасники прикріпляли до спортивної форми роздруківки із символічним хештегом #RunForAzovstal. Подолати мали дистанцію в 1 км.

Після завершення забігу кожен учасник мав змогу зробити пам’ятне фото та розмістити у соцмережах.

Курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Данило Зайцев розповідає: участь у такій акції бере вже не вперше, адже нещодавно схожий благодійний забіг проходив у його рідному місті – Кривому Розі.

«Професійно атлетикою не займаюся, але до благодійного марафону долучаюся не вперше: нещодавно у Кривому Розі проходив забіг на підтримку військовослужбовців, у якому я теж взяв участь. Як на мене, такими заходами ми можемо привернути увагу до справді важливих подій. До того ж ми краще розуміємо глобальність проблеми, спостерігаючи, скільки людей розділяє таку позицію. Переконаний, організатори навіть не очікували, що марафон знайде настільки активну підтримку серед містян», – розповів Данило Зайцев.

Зазначимо, що захід був ініційований Асоціацією родин захисників «Азовсталі», а його метою стало привернення уваги світу до оборонців Маріуполя та пришвидшення їхнього визволення з полону.

 

 


377