Робочий візит радника-уповноваженої Президента з питань забезпечення прав захисників України: ключові результати!

Новини університету

Сьогодні з робочим візитом Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ відвідала радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України – голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України Альона Вербицька.

У рамках візиту на базі ДДУВС була проведена робоча зустріч із представниками державних та правоохоронних органів, а також родинами осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Долучився до зустрічі ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

Як зазначила радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України, із перших днів війни вона є дотичною до тих проблем, із якими стикаються військовослужбовці та члени їхніх родин під час проходження служби чи після звільнення.

«На даний момент маємо величезну кількість питань, які потребують максимальної уваги, допомоги та сприяння у їхньому вирішенні. Саме тому мною прийнято рішення провести такі зустрічі безпосередньо у регіонах для того, щоби посприяти вашій комунікації з представниками органів влади та правоохоронних структур, налагодити взаємодію та мати можливість вирішити ключові питання», – зазначила Альона Вербицька.

Під час робочого візиту радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України ознайомилася із ключовими напрямами роботи ДДУВС та новітніми тренінговими центрами.

Ректор Андрій Фоменко зокрема акцентував увагу на тому, що фахівці закладу надають активну юридичну та психологічну допомогу громадянам, реалізовують волонтерські ініціативи та проєкти.

Нагадаємо, що за результатами попереднього візиту до ДДУВС Альони Вербицької на базі закладу передбачається відкриття спеціального центру для надання безкоштовної юридичної та психологічної допомоги безпосередньо родинам осіб, зниклих безвісти, а також консультаційного центру для захисників України.

 

 


495