Привітання ректора Андрія Фоменка з Днем Української Державності

Новини університету

Сьогодні, 28 липня, у День Хрещення Київської Русі-України, вперше відзначається державне свято – День Української Державності, встановлений Указом Президента України з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Прагнення до свободи та самостійності є визначальною цінністю українців, а знання етапів українського державотворення – запорука збереження історичної справедливості та вільного розвитку Української Держави.

Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 31, а понад тисяча років. Це утвердження зв’язку українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу.

У надскладний для України час перед кожним із нас стоїть важливе завдання – берегти єдність, відстоювати демократичні принципи, європейські цінності та свободу.

З початку повномасштабного вторгнення Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ не лише зміг зберегти свій науковий та освітній потенціал, а й продемонстрував спроможність об’єднувати зусилля у протистоянні агресорові, реалізації волонтерських і наукових проєктів та допомозі Збройним Силам України і вимушено переміщеним співгромадянам.

За час війни у закладі освіти зародилися десятки ініціатив, а свою активність продемонстрували тисячі студентів, курсантів та працівників. Кожен із вас робить те, у чому має досвід та знання.

У святковий день, шановні колеги, курсанти, студенти, бажаю кожній сім’ї возз’єднатися, а Україні – відбудуватися й процвітати.

Віри, сил і ПЕРЕМОГИ!


475