Колектив – єдиний організм або як проходять заняття з тімбілдингу у ДДУВС

Без рубрики, Новини університету

Активуємо тімбілдинг: першокурсники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у рамках табірного збору-2022 проходять психологічні тренінги під керівництвом досвідчених психологів.

Так, фахівці відділення психологічного забезпечення ВКЗ у рамках тренінгу вивчають психологічні особливості першокурсників, допомагають опановувати навички самоорганізації та дисциплінованості. Відпрацьовують і вправи на мобілізацію вольових зусиль.

Як розповідають психологи, тренінг із тімбілдингу традиційно проводиться з метою командоутворення, полегшення та прискорення процесу адаптації до нового середовища та розпорядку дня, знайомства курсантів тощо.

«Під час тімбілдингу курсанти вчаться конструктивно взаємодіяти в якості єдиної команди та формують у колективі позитивні відносини. Такі тренінги також дозволяють виявити людей з лідерськими якостями, розвивають відповідальність під час прийняття рішень та, звичайно ж, дарують позитивні емоції», – розповідає завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський.

У першокурсника з ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Єгора Гречишкіна – батько та брат працюють поліцейськими. Саме тому сумнівів, яку професійну діяльність обрати, не виникало. Розповідає: під час психологічних тренінгів роззнайомилися із товаришами.

«Ми розповідали один одному, звідки ми, та чим окрім навчання займаємось, які маємо хобі. Я, наприклад, бокс та футбол полюбляю, планую продовжувати займатися спортом в університеті. Мені особисто тренінг дуже сподобався», – зазначає Єгор.

Зазначимо, що під час табірного збору всі першокурсники проходять такі психологічні тренінги та налаштовуються на формування дружніх відносин у колективі.

 


467