Освіта та можливості у світі: студентка ДДУВС про навчання у Литві

Новини університету

Здобувачі вищої освіти та науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ продовжують брати участь у програмах міжнародної мобільності, черпати новий досвід та ділитися власним. Сьогодні студентка 2 курсу ННІ права та інноваційної освіти Надія Славінська перебуває на навчанні у Литві. Вона пройшла конкурсний відбір та скористалася чудовою нагодою впродовж семестру пройти навчання в Каунаському університеті імені Вітаутаса Великого.

Нагадаємо, завдяки реалізації програм міжнародної академічної мобільності студенти ДДУВС мають можливості здобути знання та перейняти досвід у провідних європейських вищих навчальних закладах, ознайомитися з дещо іншими педагогічними методами, набути нових компетенцій, а також розширити свій світогляд та збагатитися культурно.

Так, 29 серпня студентка Надія Славінська розпочала навчання у престижному литовському виші на факультеті «Суспільні науки».

Вже декілька тижнів поспіль вона знайомиться з особливостями студентського життя у Каунасі та докладає усіх зусиль задля того, щоби успішно скласти іспити та повернутися до своєї альма-матер з першокласними професійними знаннями.

Іноземним слухачам пропонують обрати предмети, схожі до тих, які вони вивчають у рідному виші. Студентка ДДУВС наразі відвідує заняття з іспанської мови (А 2), юридичної англійської мови, також опановує дисципліни: політичні системи, корпоративне порівняльне право та соціальна нерівність.

Серед основних відмінностей в підходах до викладання Надія відмітила наступне: «Лекції проходять інакше. Ми нічого не пишемо під диктовку. Викладач весь час спілкується зі студентами, пояснює тему на прикладах, у такий спосіб матеріал засвоюється легше, адже ми постійно комунікуємо, ставимо уточнюючі запитання. Сам освітній процес за розкладом не займає багато часу, студенту більше виділяється часу на самоосвіту».

Щодо особливостей навчання в Литві та мовного бар’єра студентка зазначила: «Навчання відбувається англійською мовою, незручностей не виникає. Моїх знань вистачає, щоби зрозуміти викладача та вільно комунікувати з аудиторією під час лекції. У вільний час намагаюся більше спілкуватися з іноземними студентами, відточуючи у такий спосіб свою розмовну англійську».

В Каунаському університеті імені Вітаутаса Великого Надія Славінська навчатиметься до кінця семестру, після чого здасть залікові сесії в обох університетах, отримає диплом міжнародного значення та продовжить навчання у Дніпрі.

 


384