Вправи реальні та віртуальні: першокурсники ДДУВС відвідали серію практичних тренінгів

Новини університету

Для всебічного розвитку майбутніх фахівців, здобуття ними фізичних та практичних навичок, необхідних для обраної професії, студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ регулярно відвідують ультрасучасні тренінгові центри. Серед них – мультимедійний лазерний тир та спеціалізована зала для різних видів спортивної боротьби.

Мета інтерактивного тиру «Рубін-У» – сформувати та вдосконалити професійні вміння, що є необхідними для виконання спеціальних завдань з використанням зброї. Демонстрацію можливостей тиру провели доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки Василь Поливанюк та викладач кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки Віктор Рожеченко.

Під керівництвом Василя Поливанюка студенти ознайомились із алгоритмом відпрацювання окремих елементів вогневої підготовки. Вдалося навіть зробити кілька пробних пострілів!

Віктор Рожеченко відзначив, що використання об’єкту в освітньому процесі дозволить майбутнім правоохоронцям опанувати стрільбу з бойової короткоствольної зброї. «В умовах сьогодення, коли триває війна, обов’язком кожного свідомого українця є набуття навичок володіння зброєю, які допоможуть боронити Україну та стати на захисті мирного населення. Це – одне із головних завдань правоохоронців», – підкреслив викладач.

Самі ж студенти залишилися в захваті від локації. За їхніми словами, тир поєднує найсильніші сторони ігрового та комп’ютерного кіно, а також мультимедійних комп’ютерних ігор. А ще – надає можливість виконувати практичні вправи курсу стрільб.

Відточувати та вдосконалювати рівень підготовки можна на численних локаціях закладу: спортивних майданчиках, спортивних та тренажерних залах. Серед викладачів ДДУВС – досвідчені знавці, які ведуть секції дзюдо, рукопашного бою, бойових мистецтв, боксу тощо.

Під час відвідин спортивної зали провідні фахівці зі спеціальної фізичної підготовки Владислав Петрушин, Віктор Счастливець та Маргарита Чоботько продемонстрували першокурсникам ряд прийомів: захвати, кидки, блоки, ухили, види ударів. Вони розіграли зі студентами ситуативні завдання та показали, як уникати нападу правопорушників.

Викладачі запросили всіх бажаючих до занять у спортивних секціях, які працюють щоденно. Закликали також активно долучатися до спортивного життя університету.

 

 


385