Курсанти ДДУВС засвоїли ази невідкладної допомоги

Новини університету

Тренінг з домедичної допомоги пройшли курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Під керівництвом досвічених практиків навчалися правильно здійснювати огляд постраждалих, стимулювати роботу дихальних шляхів, накладати джгути, турнікети, тугі та гемостатичні пов’язки. Захід відбувся за сприяння Департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради.

На спеціальних тренувальних манекенах курсанти відпрацьовували основи серцево-легеневої реанімації. Такий комплекс процедур покликаний відновити життєдіяльність організму у випадку клінічної смерті та підтримувати стан постраждалого до приїзду медиків.

Особливу увагу приділили тактикам транспортування поранених, що є гостро актуальним під час воєнних дій. Вправи виконували у парах.

Знання азів невідкладної допомоги – маст хев для поліцейських у сучасних реаліях. У разі нещасних випадків час іде на хвилини, тож алгоритм дій має бути чітким і послідовним, аби не допустити погіршення стану потерпілого.

Курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Даніїл Томас визнає, що найбільш затребуваними стали вправи та навички, які необхідні у червоній зоні, безпосередньо під обстрілами. «Подібні заходи вкрай важливі, особливо у такий тяжкий час. Впевнений, що знання, отримані під час тренінгу, допоможуть у критичній ситуації врятувати життя як оточуючим, так і собі».

 

 


256