Консультаційний центр з питань забезпечення прав і свобод захисників України презентували на телеканалі «Open TV»

Новини університету

Про перші результати роботи Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України в ефірі телеканалу «Open TV» розповідали помічниця ректора з гендерних питань ДДУВС Ірина Грицай та голова громадської організації «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня»» Алла Макух.

«Це другий в Україні центр такого спрямування. Відкрити його на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ вирішили, тому що заклад має досить потужний професорсько-викладацький склад. Наші фахівці вже не один рік надають безкоштовну правову допомогу. За період роботи центру ми побачили, що він дійсно потрібен людям, сюди звертаються за допомогою: за півтора місяці діяльності до нас надійшло понад 120 заяв від громадян», – зазначила Ірина Грицай.

«Першочергова мета – заспокоїти родичів захисників. У багатьох із них є інформація, що їхня близька людина вважається зниклою безвісти або потрапила в полон, або ж і взагалі ніяких даних. Ми спочатку опрацьовуємо звернення, надаємо інформацію, як діяти далі, куди звертатися, що зробити, приміром, щоби український військовополонений потрапив до загального списку на обмін. До того ж, забезпечуємо надання юридичної та психологічної допомоги», – розповіла Алла Макух.

Більше про діяльність консультаційного центру – у записі програми «Фреш» з Юлією Сиротою:


348