Понад 170 науковців визначали у ДДУВС шляхи протидії дискримінації в Україні та світі!

Новини університету

«Протидія дискримінації в Україні та світі» – за такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар, організований кафедрами кримінального права та кримінології, а також кримінально-правових дисциплін. Участь у заході взяли понад 170 науковців.

Серед учасників дискусії – представники іноземних держав, зокрема, Словацької Республіки та Німеччини, представники судових органів, прокуратури та практичних підрозділів Національної поліції, міжнародних неурядових організацій, науковці та здобувачі вищої освіти з різних областей.

Привітали учасників заходу директорка Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Вікторія Савіщенко та заступник директора Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Сергій Обшалов.

Учасниками науково-практичного заходу були розглянуті актуальні питання кримінально-правового забезпечення запобігання та протидії дискримінації, зокрема за ознакою гендерної та сексуальної ідентичності, а також запобігання та протидії дискримінації в умовах воєнного стану тощо.

Під час заходу було презентовано підготовлений науково-педагогічними працівниками університету навчальний посібник «Запобігання та протидія дискримінації в Україні. Множинна дискримінація» за редакцією ректора ДДУВС полковника поліції Андрія Фоменка.

Про особливості соціального статусу біженців з України в країнах Європейського Союзу розповів медіатор (акредитований у Словацькій Республіці), докторант Пряшівського університету в Пряшеві (Словацька Республіка) Михайло Колібабчук.

Роль інституту омбудсмена у запобіганні та протидії дискримінації була висвітлена працівником Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини (м. Дніпро) Владиславом Оніщенком.

Свої доповіді на заході презентували також науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.


364