Нова концепція вищої освіти: над розбудовою актуальних принципів разом із 300 лідерами ЗВО світу працює ректор ДДУВС!

Новини університету

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко долучився до 16 Генеральної конференції «Актуальність і цінність університетів для майбутнього суспільства», яка триває в Університетському коледжі в Дубліні (Ірландія). Участь у масштабній науковій дискусії беруть близько 300 лідерів закладів вищої освіти з усього світу. Про перші ключові результати – далі.

Захід організований Міжнародною асоціацією університетів та проводиться в офлайн-форматі вперше після міжнародної конференції в Пуеблі (Мексика), яка відбулася у 2019 році до пандемії. Так, у рамках конференції передбачається обговорення ролі вищої освіти в суспільстві та її сприяння у побудові сталого та інклюзивного майбутнього, а також реагування освіти на місцеві потреби в глобалізованому світі, розблокування систем знань для взаємопов’язаного майбутнього, а також нової концепції навчання тощо.

У рамках заходу ректор Андрій Фоменко провів робочі зустрічі з президентом Міжнародної асоціації університетів (IAU) Пем Фредман та заступником генерального секретаря Міжнародної асоціації університетів Андреасом Коркораном.

Так, очільник ДДУВС презентував діяльність закладу вищої освіти та розповів про особливості професійної підготовки курсантів та студентів, а також суспільно знакові проєкти, які реалізовуються в університеті навіть в умовах повномасштабної війни. Представив Андрій Євгенович і потужну матеріально-технічну базу вишу.

У рамках зустрічей зокрема обговорили низку питань щодо вступу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ до складу Міжнародної асоціації університетів. Так, були досягнуті домовленості щодо повноцінного членства ДДУВС в асоціації. Відповідний пакет документів уже готується та невдовзі буде направлений до асоціації.

Зазначимо, що 16 Генеральна конференція «Актуальність і цінність університетів для майбутнього суспільства» триватиме в Університетському коледжі в Дубліні до 28 жовтня. Особливістю її концепції є прагнення переосмислити значення вищої освіти для майбутнього. Як університети можуть бути лідерами? Який вплив має інтернаціоналізація вищої освіти? Як можна гарантувати, що суспільство в цілому вчиться на досягненнях університетів у вирішенні проблем, з якими ми стикаємося? Ці та інші питання підійматимуться учасниками конференції упродовж заходу.


398