Науковці ДДУВС обговорили перспективи розвитку українсько-грецьких відносин

Новини університету

«Українсько-грецькі відносини: ретроспектива, сучасність, майбутнє» – за такою назвою сьогодні в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся Міжнародний науково-практичний круглий стіл, організований кафедрою міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти.

Відкрила захід та привітала учасників проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко. Вона наголосила на необхідності поглиблювати україно-грецькі відносини та звернула увагу на символізм святкування в один день державних свят Греції та України – Дня Охі та Дня визволення України від нацистських загарбників.

До учасників звернувся і мер міста Салонікі Константінос Зервас, який привітав присутніх і побажав їм плідної роботи. Всього учасниками науково-практичного заходу стали понад 60 осіб, серед яких були представники академічної та громадської спільноти України та Греції.

Роботу круглого столу підтримав стейкхолдер спеціальності «Міжнародні відносини», президент громадської організації «Центр дружби та культури греків та філеллінів «Агора» Олександр Худобін, який в онлайн-режимі знайомив науковців із представниками місцевого самоврядування міста Салоніки на параді на честь Дня Охі.

Доповіді учасників заходу охоплювали історичні та політико-економічні проблеми україно-грецьких стосунків, використання інструментів публічної дипломатії, роль діаспор у міждержавних стосунках тощо.

В рамках круглого столу були підведені підсумки конкурсу учнівських есе «Україна та Греція: глобальні виклики, загрози та ризики сучасності». Переможці конкурсу виступили з ґрунтовними доповідями.

Науковці визначили необхідність продовження та поглиблення контактів представників громадянського суспільства України та Греції.

 

 


372