Екскурсії, квести та Q&A-сесія: усі подробиці інтерактивного OPEN DAY у ДДУВС!

Новини університету

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ вкотре відкрив двері для гостей. На захід Open Day завітало більше 400 майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків. Що показували та чим дивували цього разу – докладно у нашому матеріалі.

День відкритих дверей у ДДУВС традиційно розпочали зі спілкування. Із вітальним словом до гостей звернулася начальниця відділу довузівської підготовки Влада Літошко, після чого представники університету презентували наявні спеціальності та матеріально-технічну базу закладу, окреслили умови проживання в гуртожитках. Окремо зупинились і на вступній кампанії, її цьогорічних особливостях та можливості приєднатися до підготовчих курсів. У форматі питання-відповіді спільно обговорили усі хвилюючі аспекти.

«Родзинкою» заходу стало проведення профорієнтаційно-розважального квесту, який передбачав індивідуальні змагання та виконання практичних завдань. Спершу учасників навчали виявляти підроблені купюри за допомогою спеціального УФ ліхтаря. Разом із спеціалістами закладу гості роздивилися та відшукали оригінальні захисні ознаки кожної банкноти, а також спробували самостійно ідентифікувати помічену валюту.

Наступним етапом стало використання криміналістичної габітології. Хлопці та дівчата отримали папки із серією фотознімків, а до них – два описи за ознаками зовнішньості людини. Завдання полягало у правильній ідентифікації осіб за словесним портретом.

Не оминули увагою і дактилоскопіювання – невід’ємну техніку у процесі розслідування кримінальних правопорушень. Професійно зняти відбитки пальців з використанням справжнього обладнання змогли усі бажаючі.

Окрему серію вправ підготувала для гостей кафедра тактико-спеціальної підготовки. Зокрема, одягання бронежилета, накладання «джгута-турнікету», підбір ключів до кайданок тощо. Ось тут розгорнулася справжня конкуренція – адже усі завдання виконували в умовах обмеженого часу!

Поринути у специфіку навчання в закладі допомогла екскурсія територією. Майбутні абітурієнти відвідали одразу кілька локацій: так, на локації спеціальної фізичної підготовки спробували виконати комплексну силову вправу з програми іспиту, а у тирі «РУБІН-У» навіть потримали у руках вогнепальну зброю!

Навчальний полігон «Протидія домашньому насильству» показав гостям справжню роботу слідчо-оперативної групи на місці скоєння злочину. За виконанням курсантами службових завдань спостерігали у режимі реального часу – на великому екрані в інтерактивній класній кімнаті.

Разом із фахівцями університету майбутні вступники розбиралися в особливостях оформлення дорожньо-транспортних пригод. Гості спробували пройти шлях з точки А в точку В за допомогою окулярів з імітацією сп’яніння, які спотворюють дорогу.

Наостанок завітали до психологів: «розвантажитись» та пройти тести на профорієнтацію.

Сповнені нових знань та незабутніх емоцій, гості університету зібралися у конференц-залі, де відбулось урочисте нагородження кращої команди та учасника. Переможець отримав сертифікат на пільгове проходження підготовчих курсів, решта учасників – заохочувальні призи.

Не обійшлося і без фотосесій: учасники OPEN DAY із задоволенням позували для пам’ятних фото із фахівцями та курсантами університету.

 

 


331