Зупинимо корупцію разом: ДДУВС ініціює антикорупційні навчання

Новини університету

Регіональні навчання з питань запобігання корупції для працівників РСЦ ГСЦ МВС, НДЕКЦ МВС, ДУ ТМО МВС України в Дніпропетровській та Кіровоградській областях, а також Державної лікарні МВС України в місті Кривий Ріг відбулися в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Онлайн-захід організований уповноваженим ректора з антикорупційної діяльності Русланом Лупирем за підтримки проректора Лариси Наливайко, ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, факультету превентивної діяльності та ННІ права та інноваційної освіти.

Відкрили захід та привітали учасників начальник Управління запобігання корупції МВС України Анатолій Фодчук та проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, які наголосили, що питання запобігання корупції набувають особливої актуальності в умовах війни, коли наш народ героїчно бореться за своє існування як нації, за свій цивілізаційний вибір та за своє європейське майбутнє.

Крім спікерів від ДДУВС свою доповідь презентував адвокат Кирило Сидоренко.

Учасники регіональних навчань обговорили наступні питання: е-декларування, адміністративна та кримінальна відповідальність за порушення антикорупційного законодавства України, конфлікт інтересів під час реалізації повноважень з окремих питань оплати праці, системна корупція у період трансформацій українського суспільства. Багато уваги приділили закордонному досвіду запобігання корупції в країнах ЄС.
У підсумку начальник відділу Управління запобігання корупції МВС України Сергій Яременко наголосив на дієвості та необхідності проведення подібних навчань надалі.


380