У польових умовах: курсанти ДДУВС здійснили виїзд на тренувальні полігони

Новини університету

Практичні навички з первинної військової підготовки відпрацьовували курсанти 3-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності. Супроводжуючими виступили досвідчені викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, які контролювали ефективність виконання поставлених завдань.

Заняття передбачали всебічний розвиток майбутніх поліцейських, тому охопили одразу декілька дисциплін. Серед них – інженерна підготовка, вогнева підготовка, спеціальна фізична підготовка, тактична підготовка.

Так, у рамках тактичної підготовки хлопці та дівчата здійснювали проведення зовнішнього огляду будівлі, а також безпосереднє переслідування злочинців із урахуванням дотримання правил особистої безпеки. Саме цей блок завдань найбільше сподобався курсантові Івану Дроздову.

«Робота у складі тактичної групи, алгоритм дій на відкритій місцевості та зачистка споруд від ворога – це те, що повинен вміти кожен поліцейський. Адже без відповідної підготовки ми можемо просто не повернутися додому живими. Особливо у такий складний час», – зазначає курсант.

Здобувачі вищої освіти практикувалися у стрільбі з різних видів вогнепальної зброї, отримали фундаментальні знання з інженерної підготовки щодо створення швидких та найпростіших укриттів. Такі споруди допоможуть зберегти життя в умовах загрози обстрілів. Спеціальна фізична підготовка передбачала відпрацювання прийомів рукопашного бою в умовах бойових дій.

«Найбільше запам’яталося відпрацювання практичної вправи зі стрільби. Вчилися командній роботі у парах: влучали в ціль та прикривали напарника», – ділиться враженнями курсантка Олена Арцебарська. – «Для нашої майбутньої професії ці заняття та дисципліни є дуже важливими, враховуючи умови дії воєнного стану на території України. Щоб під час виконання службових обов’язків не виникало паніки та розгубленості».

Варто зазначити, що під час спеціальних занять курсанти отримали не лише надважливий практичний досвід, а ще й неймовірну кількість позитиву.

 

 


351