Разом із практиками: курсанти ДДУВС вчаться документувати злочини воєнного часу

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ тривають практико-орієнтовані заняття за напрямком «Дії слідчо-оперативних груп Національної поліції з документування злочинів, вчинених в умовах воєнного стану». Заходи проходять за домовленістю з керівництвом слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області.

Цього разу навчальну практику провели для майбутніх слідчих – здобувачів 4-го курсу. Зокрема, розглянули особливості огляду місця події за фактом ракетних обстрілів та обстрілів із застосуванням баражуючих боєприпасів. Окремо зупинилися на особливостях фіксації та вилучення слідової інформації.

Заняття проходило під керівництвом заступника начальника слідчого управління – начальника відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, підполковника поліції Андрія Мельниченка, за участі науково-педагогічних працівників кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань.

Здобувачі вищої освіти ознайомились із криміналістичною технікою та обладнанням, що використовується під час оглядів місця події. Для курсантів було змодельовано типовий огляд за фактом ракетного обстрілу (виявлення, фіксація, вимірювання та вилучення слідової інформації).

Акцентували увагу на організації і тактиці проведення огляду місця падіння реактивної ракети, на особливостях фіксації місця події спеціалістами-криміналістами з використанням БПЛА «Мавік – 2».

Окремо зупинилися на огляді трупу, виявленого на місці події за фактом ракетного обстрілу та обстрілу із застосуванням баражуючих боєприпасів. Дізналися, як складати відповідні процесуальні документи.

Організація бінарних занять із залученням фахівців від стейкхолдерів сприяє закріпленню та вдосконаленню теоретичних знань, набуттю практичних умінь, навичок і компетентностей. І що не менш важливо – зміцнює мотивацію курсантів до подальшої професійної діяльності.

 

 


318