Студенти ДДУВС долучаються до міжнародних експертних обговорень

Новини університету

Студенти ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС стали учасниками експертного обговорення на тему «Шлях Західних Балкан до ЄС: уроки для України», організованого Українським центром європейської політики і Фондом Конрада Аденауера в Україні.

Здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», долучилися до онлайн-зустрічі у якості слухачів.

На заході було презентовано результати аналітичного дослідження Українського центру європейської політики щодо досвіду держав Західних Балкан, які є країнами-кандидатами на вступ до ЄС і вже пройшли певні етапи цього шляху. Українські та зарубіжні аналітики обговорювали результати євроінтеграційних процесів, що стали основою для рекомендацій Україні як державі, що нещодавно отримала кандидатський статус ЄС.

Як зазначають організатори зустрічі, рекомендації експертів стосуються вироблення комунікативної стратегії взаємовідносин як з інститутами ЄС, так і з окремими державами-членами ЄС щодо усунення політичних перепон на шляху вступу України до ЄС. Ключовий блок рекомендацій побудований на ідентифікації та уникненні основних помилок балканських країн, які були зроблені ними під час вступного процесу, а також виокремленні тих кроків, які, навпаки, сприяли прогресу у перемовинах про вступ з офіційним ЄС та найвпливовішими державами-членами ЄС.

Дискусія стала надзвичайно цікавою для наших студентів та викладачів, тому результати аналітичного дослідження «Шлях Західних Балкан до ЄС: уроки для України» були розглянуті на дисциплінах «Інтеграційні та дезінтеграційні процеси в Європі», «Регіональні системи колективної безпеки», а досвід організації презентації аналітичного звіту використаний на семінарі з застосуванням елементів експертного обговорення дисципліни «Інформаційно-аналітична діяльність в міжнародних відносинах».


217