Ректор ДДУВС – курсантам: «Ви зробили непростий вибір. За це я особисто вами пишаюся!»

Новини університету

Курсанти факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ напередодні навчальної практики та стажування пройшли детальний інструктаж.

Із майбутніми поліцейськими зустрівся ректор закладу полковник поліції Андрій Фоменко, заступник начальника управління – начальник кримінальної поліції Дніпровського районного управління поліції полковник поліції Андрій Довгун, а також декан факультету кримінальної поліції майор поліції Сергій Балабан та інші представники університету.

У ході бесіди було акцентовано увагу на дотриманні курсантами принципів законності та дисципліни під час проходження практики у територіальних підрозділах Національної поліції України. Зокрема очільник університету Андрій Фоменко зазначив, що сьогодні необхідно особливу увагу звернути на певну трансформацію функціоналу правоохоронця.

«Із початку повномасштабного вторгнення рф на територію України умови несення служби почали дещо видозмінюватися. На деокупованих та прифронтових територіях поліцейські не лише підтримують правопорядок, а й надають допомогу населенню, зокрема під час евакуації, беруть участь у волонтерській діяльності тощо», – зауважив Андрій Євгенович.

Окрім цього, ректор додав, що у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ доклали всіх зусиль, щоби забезпечити актуальність знань та навичок, які отримують курсанти. Так, значну увагу було зосереджено на засвоєнні здобувачами вищої освіти основ військової підготовки.

«Наразі вас чекають у територіальних підрозділах Нацполіції. Ви вже володієте необхідними знаннями і навичками. Проте дуже важливо продовжувати переймати професійний досвід і під час проходження практики від наставників», – підкреслив Андрій Фоменко.

Ректор також побажав курсантам успіхів та здобуття гарного професійного досвіду під час проходження практики та стажування.

«Ви зробили непростий вибір у ці важкі часи: залишилися вірними країні та продовжили опановувати професію поліцейського. За це я особисто вами пишаюся», – підсумував очільник університету.

Зазначимо, що 139 курсантів 2 курсу факультету кримінальної поліції вже з початку року розпочнуть навчальну практику в 11 регіонах, а 127 курсантів 3 курсу направляються на стажування у територіальні підрозділи Нацполіції у 12 регіонах країни.


473