Науковці та практики обговорили перспективи розвитку антикорупційної освіти в Україні

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до участі у круглому столі «Розвиток антикорупційної освіти в Україні: перспективи та виклики», який відбувся на базі Харківського національного університету внутрішніх справ. Захід ініційований Управлінням запобігання корупції Міністерства внутрішніх справ України.

Привітали учасників заходу керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач та ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, доцент Валерій Сокуренко.

Відзначив актуальність тематики заходу та акцентував на ключових аспектах антикорупційної освіти в Україні генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України Олег Шаров.

До участі в заході долучилися представники Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства юстиції України, закладів вищої освіти тощо. 

Презентувала свій виступ проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко, яка наголосила на основних аспектах інтеграції антикорупційної освіти у системі вищої освіти України. 

Під час заходу було презентовано Стратегію навчання та розвитку антикорупційних уповноважених на 2022-2025 рр. Зокрема про основні положення концепції розповіли керівник Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Сергій Деркач та керівник відділу професійного розвитку уповноважених підрозділів Департаменту запобігання та виявлення корупції НАЗК Катерина Дацко. 

За результатами проведеного круглого столу учасники схвалили проєкт складу міжвідомчої робочої групи з реалізації Стратегії навчання та розвитку антикорупційних уповноважених на 2022-2025 рр.

 

 


336