Соціально знакові теми обговорюються науковцями ДДУВС!

Новини університету

Регіональний науково-практичний семінар «Природа та сутність людини», організований кафедрою гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

Відкрила захід та привітала учасників науково-практичного заходу проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України  Лариса Наливайко, яка наголосила, що проблематика всіх проявів людської природи, а також її прояви є чи не найбільш актуальним особливо під час війни, про що вдало, і говорить зроблений акцент заходу – “Реальність війни”. Адже війна – це і є люди, як і майбутнє опісля перемоги пов’язано виключно з ними ж, оскільки трансформуються всі соціальні інституції, змінюються світоглядні тенденції громадян держави, зміцнюється національно-культурна ідентичність українців у вимірах сьогодення.

Учасниками регіонального науково-практичного семінару стали понад 100 осіб, серед яких були науковці, здобувачі вищої освіти,  практичні працівники та представники Головного управління Національної поліції України, Управління дотримання прав людини Національної поліції України, Дніпропетровського та Харківського університетів внутрішніх справ, Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара, Національного технічного університету “Дніпровська політехніка”, Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти, Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка, Навчально-реабілітаційного закладу вищої освіти «Кам’янець-Подільського державного інституту», Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Криворізького державного педагогічного університету  та інших закладів.

Учасниками науково-практичного заходу були обговорені актуальні питання війни та її впливу на природу людини, а також наслідки в усіх можливих вимірах сьогодення і майбутнього: розвитку громадянського суспільства в Україні, соціальних проєктах та ініціативах, психологічному здоров’ї українців, вихованні дітей та молоді, дотриманні прав людини  тощо.

За результатами проведення наукового заходу учасниками схвалені відповідні рекомендації щодо вирішення обговорюваних на заході актуальних питань.

 

 


167