Тренінг із документування злочинів проти статевої свободи в умовах воєнного стану завершився у ДДУВС!

Новини університету

Тренінг «Виявлення та фіксація кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи в умовах воєнного стану» завершився у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Долучилися до нього дільничні офіцери поліції, представники ювенальної превенції, слідчі, а також поліцейські підрозділів із протидії домашньому насильству.

Організаторами навчання стали Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліції України, Офіс Генерального прокурора.

Участь в урочистому закритті тренінгу взяли начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України полковник поліції Ігор Бабич, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області підполковник поліції Володимир Богоніс, а також ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

«Ці 2 дні тренінгу пройшли досить плідно. Головне – щоби отримані навички ви застосували на практиці під час подальшої роботи. Чекаємо від вас нових результатів: належного виявлення та документування кримінальних злочинів, вчинених рф на нашій території», – підкреслив Ігор Бабич.

Звернувся до учасників тренінгу і ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко.

«За період тренінгу ви здобули навички, які стануть у нагоді при виконанні вами службових обов’язків. Користуючись нагодою, запрошую на навчання та підвищення кваліфікації до нашого закладу. Ми активно співпрацюємо з практиками та проводимо на базі університету безліч актуальних воркшопів, форумів, тренінгів. Раді бачити вас у стінах нашого закладу», – додав Андрій Євгенович.

За підсумками тренінгу учасникам, тренерам та гостям були вручені сертифікати та ювілейні медалі «55 років ДДУВС».

Нагадаємо: у рамках дводенного тренінгу правоохоронці опановували національну, а також міжнародну нормативно-правову базу з питань виявлення та фіксації кримінальних правопорушень проти статевої свободи. Заглиблювалися також у ключові поняття таких злочинів. Зокрема ознайомлювалися із повноваженнями суб’єктів, які здійснюють заходи з попередження сексуального насильства, та механізмами взаємодії поліції із державними органами, соціальними установами та громадськими організаціями щодо запобігання та протидії цьому явищу.

Окрім цього, під час тренінгу правоохоронці вивчали ключові особливості осіб, постраждалих від випадків сексуального насильства, пов’язаного із воєнним конфліктом, а також особливості взаємодії із найбільш уразливими до сексуального насильства категоріями населення.

Метою проведення такого навчання стало вдосконалення рівня знань поліцейських з питань прав людини та підвищення їхніх професійних навичок щодо виявлення та фіксації кримінальних правопорушень проти статевої свободи та статевої недоторканості особи в умовах воєнного стану.


460