Стартував Міжнародний конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся перший етап XXIII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Захід організований кафедрою міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін спільно з кафедрою українознавства та іноземних мов.

В конкурсі взяли учаcть студенти ННІ права та інноваційної освіти та курсанти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції.

На відкритті заходу були присутні т.в.о. директора ННІ права та інноваційної освіти Максим Почтовий, т.в.о. директора ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, полковник поліції Сергій Обшалов, завідувач кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Олексій Халапсіс, заступник директора ННІ права та інноваційної освіти Лілія Межевська, професор кафедри українознавства та іноземних мов Ірина Царьова та доцент кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Любов Мірошніченко.

Міжнародний щорічний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика був започаткований в 1999 році Міністерством освіти і науки України та Лігою українських меценатів. У виступах була підкреслена роль української мови у вихованні національної свідомості українців, що набуває особливого значення під час війни нашого народу за своє існування. Присутні побажали успіхів учасникам конкурсу і перемоги найкращим.

В першому етапі взяли учать понад 50 здобувачів вищої освіти. До 30 листопада 2022 року журі має узагальнити результати та обрати переможців, які захищатимуть честь університету в обласному етапі проведення конкурсу.


305