ДДУВС долучається до «Освітнього марафону» МВС України!

Новини університету

«Освітній марафон», організований Міністерством внутрішніх справ України, стартував і у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід приурочений до Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».

Відкрила марафон заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«Україна щороку долучається до відзначення Всесвітньої акції «16 днів проти насильства». Проте цього разу ми зробили акцент на нашому майбутньому поколінні – курсантах і студентах. Вітаю всіх і дякую, що сьогодні ви разом із нами берете участь в «Освітньому марафоні»», – зазначила Катерина Павліченко.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ в онлайн-форматі на заході представляли ректор полковник поліції Андрій Фоменко, проректорка Лариса Наливайко, керівники інститутів і факультетів та здобувачі вищої освіти.

У рамках марафону передбачається низка освітніх лекцій для молоді від представників державних та міжнародних інституцій. Так, майбутні правознавці та правоохоронці зможуть більше зануритися у питання недопущення будь-якого насильства у світі, а також отримають актуальну інформацію у сфері дотримання прав людини, безбар’єрність та протидії дискримінації.
Першу лекцію за темою «Скоординована державна політика – інструмент боротьби з домашнім та гендерно зумовленим насильством в Україні» для здобувачів вищої освіти прочитала пані Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Спікерка докладно зупинилася на ключових видах насильства та навела актуальні статистичні дані.


317