У ДДУВС – зустріч із родинами зниклих безвісти за особливих обставин

Новини університету

Робоча зустріч представників державних та громадських інституцій із родинами зниклих безвісти за особливих обставин сьогодні відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Участь у ній взяло понад 70 осіб.

Із родинами зниклих безвісти спілкувалися: радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України – голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України Альона Вербицька, радник Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин Олег Хороших, заступник начальника Центрального територіального управління Національної гвардії України Вадим Макаренков, представниця відділу Мінветеранів у Дніпропетровській області Тетяна Лахнова, регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Дніпропетровській області Владислав Онищенко, провідний фахівець служби розшуку Товариства Червоного Хреста України Світлана Сосідка, голова громадської організації «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня»» Алла Макух, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

До учасників зустрічі звернувся ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко. Він зазначив, що на базі закладу діє Консультаційний центр з питань забезпечення прав і свобод захисників України, фахівці якого систематично надають психологічну, правову та інформаційну допомогу.

«Із перших днів війни університет став локацією, яка приймала та розміщувала внутрішньо переміщених осіб із Луганської та Донецької областей, серед яких були поліцейські та члени їхніх родин. І сьогодні наш заклад продовжує здійснювати потужну роботу у центрі, до роботи в якому залучаються наші науковці та психологи. Наразі також відкриваємо у ДДУВС пункт незламності та докладаємо усіх необхідних зусиль для надання допомоги громадянам», – акцентував увагу очільник університету.

Радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України – голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України Альона Вербицька зазначила: готова максимально посприяти вирішенню наболілих питань членів родин, які розшукують своїх рідних, зниклих безвісти за особливих обставин.

«Зі свого боку намагаюся робити все можливе, щоби допомогти вам зорієнтуватися, куди саме звертатися з приводу того чи іншого питання, як отримати необхідну інформацію. Таку зустріч проводимо вже втретє, і її ключова мета – організувати плідну комунікацію з органами влади чи правоохоронним структурами на вищому – державному – рівні. Сьогодні ми продовжуємо працювати над вирішенням ваших питань», – підкреслила радник-уповноважена.

Під час зустрічі члени родин, які розшукують осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, мали можливість поспілкуватися із представниками державних органів.


471