Нерезидентні стипендії для науковців з України

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

Інститут гуманітарних наук (IWM Vienna), пропонуює нерезидентні стипендії для українських науковців у галузі гуманітарних та соціальних наук.

IWM, HURI та Інститут Гаррімана спільно присудять 35 стипендій. Ці стипендії забезпечують одноразову стипендію в розмірі 5000 євро для підтримки інтелектуальної діяльності одержувачів і 5-місячне членство в IWM з лютого по червень 2023 року.

Прийнятність

Ці стипендії відкриті для українських науковців, які мають ступінь доктора філософії або її еквівалент у гуманітарних чи соціальних науках або які навчаються на програмі доктора філософії в тих самих галузях.

Перевага надаватиметься заявникам, які мають намір або повинні залишитися в Україні з юридичних, професійних чи особистих причин.

Особи, які отримували стипендію IWM у 2022 році або отримували грант Documenting Ukraine, не мають права подавати заявку.

Подання аплікації

Щоб подати заявку, надішліть:

– Актуальне резюме

– Анотацію до проекту

– Короткий мотиваційний лист (не більше 2 сторінок), у якому описано ваш поточний дослідницький проект, вашу поточну інституційну приналежність чи інше фінансування (якщо є) і (необов’язково) вплив повномасштабного вторгнення Росії на вашу роботу.

– Список видань.

Процес відбору

Заявки будуть оцінюватися експертним журі на основі академічних заслуг; особисті обставини можуть бути взяті до уваги, але це не є обов’язковою вимогою, і заявки, які не містять такої інформації, не будуть ушкодженими.

Журі не зобов’язане публічно обґрунтовувати свої рішення, а також надавати заявникам індивідуальний відгук щодо їхніх заявок.

Заявники будуть повідомлені про рішення журі не пізніше 27 січня 2023 року.

Питання можна надсилати на ukraine@iwm.at.

Заявки необхідно подавати через онлайн-платформу IWM.

Кінцевий термін подання заявки – 16 грудня 2022 року о 23:59 за центральноєвропейським часом за лінком: www.iwm.at

 


368