У ДДУВС «прибуває» новорічний експрес!

Новини університету

В 150 дітлахів, авторський сценарій, інтерактивна вистава та захоплюючий квест, – саме так цього року у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ вітали дітлахів із Днем святого Миколая.

Творці казки під назвою «Новорічний експрес» – студія творчого руху «eSTeD» під керівництвом незмінних режисерів-постановників: фахівців відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи відділу кадрового забезпечення ДДУВС Ірини Григорович та Ольги Кузіної.

Втілювали ідею в життя та реалізовували творчу постановку безпосередньо курсанти та студенти закладу.

«Щороку ми пропонуємо маленьким глядачам свіжі ідеї, сценарії, формати. Цього разу виставу створили інтерактивною, рухливою та дуже енергійною. У холі університету малечу зустрічали наші герої, які запрошували «дістатися до зали спеціальним новорічним потягом»», – розповідає Ірина Григорович.

Новорічне дійство складалося із декількох сцен, між якими глядачі подорожували, неначе новорічним експресом. На сцені з’являлися різноманітні казкові персонажі.

Кульмінацією казки стала зустріч двох Санта-Клаусів – дідуся та молодика.

«Нашою метою було забрати дітлахів із суворої реальності та хоча б на якийсь час перенести їх у атмосферу тепла, радості та свята. Певний символізм новорічний експрес має і для більш дорослих глядачів, адже потяг – це плин життя, зміна станцій, життєвих етапів. Найбільш очікувана «станція» для нас усіх – це, безперечно, Перемога. На цьому ми теж прагнули акцентувати увагу», – додає режисер-постановник.

Переглядали казку вихованці КЗО ««Навчально-реабілітаційний центр №12» Дніпровської обласної ради», а також діти працівників університету.

Після закінчення головної вистави малечі запропонували «відправитися новорічним експресом» до наступної локації, де на них чекав захоплюючий квест, зустріч із Санта-Клаусом та новорічні солодощі.


315