Як правоохоронцю убезпечитися від зараження ВІЛ-інфекцією – дізнавалися курсанти ДДУВС

Новини університету

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся інформативний тематичний захід, організований для курсантів закладу.

Захід відкрив ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. Він зазначив про актуальність теми та нагадав, що статистика захворюваності в Україні є досить невтішною. Зауважив і про необхідність курсантів бути обізнаними у тому, як у будь-яких ситуаціях під час практичної роботи правоохоронця захиститися від зараження ВІЛ-інфекцією.

Серед спікерів – депутат Дніпропетровської обласної ради, начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату обласної ради Лілія Гиренко, директорка КП «Дніпропетровський обласний медичний центр соціально значущих хвороб» ДОР Ірина Чухалова, завідувачка амбулаторно-поліклінічного відділення Ірина Мішкой, лікар-епідеміолог Наталія Сіднєва.

Так, майбутні поліцейські мали змогу отримати цінну інформацію щодо особливостей розвитку ВІЛ-інфекції. Зокрема на конкретних прикладах з професійного досвіду медиків було акцентовано увагу на тих ризиках для здоров’я, з якими правоохоронці стикаються в умовах практичної діяльності, а також порадах від медичних фахівців для максимального захисту від зараження ВІЛ-інфекцією.


376