Співпраця ДДУВС та Департаменту кримінального аналізу: маємо конкретні результати!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулося засідання вченої ради. Вперше до участі в заході долучився начальник Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України полковник поліції Дмитро Худенко.

Запрошеного спікера представив ректор полковник поліції Андрій Фоменко. Він зазначив, що співпраця із департаментом у рамках укладеного меморандуму є дійсно ефективною та має свої результати.

«Співпраця у рамках укладеного з Департаментом кримінального аналізу меморандуму продовжується. Ми вже маємо конкретні напрацювання та перспективи продовження подальшого співробітництва», – додав Андрій Євгенович.

Дмитро Худенко, перш за все, подякував за надійне партнерство структури з Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та зазначив, що протидія російській агресії на всіх фронтах триває.

Більш детально начальник департаменту розповів про діяльність підрозділу в умовах повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Так, серед ключових напрямів роботи департаменту під час воєнного стану Дмитро Худенко виокремив участь у пошуку активів, запобіганні експлуатації дітей, аналітичному супроводжені кримінальних проваджень, цифровізації розпізнавання осіб, відеоаналітиці та покращення фото тощо.

Окрім цього, спікер прийняв участь у заслуховуванні поточних питань, а також презентував основні форми роботи підрозділів кримінального аналізу у ситуаційних центрах НПУ та ГУНП, групах та у спільних штабах тощо. Це і цілодобова інформаційно-аналітична та інформаційно-пошукова підтримка правоохоронців, і довідкова робота, тощо.

У рамках заходу начальник Департаменту кримінального аналізу висловив слова вдячності колективу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за плідну співпрацю, наголосив на перспективах її розширення. Як акцентував увагу спікер, внесок, який здійснили науковці ДДУВС, є чи не найбільшим з-поміж усіх вишів системи МВС України.

«Наші напрями роботи потребують людського ресурсу, і це в першу чергу якісно підготовлені курсанти, які добре володітимуть програмним забезпеченням та методами кримінального аналізу. Такі фахівці є гострою потребою сьогодення. Я дякую вам за результативну співпрацю», – зауважив Дмитро Худенко.

Зазначимо, що меморандум про співпрацю із Департаментом кримінального аналізу був укладений Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ одним із перших серед вишів системи МВС України. Спільно з закладом освіти було здійснено упорядкування навчального наочного посібника «Екіпірування та озброєння збройних сил російської федерації та інших сил збройної агресії проти України (за результатами OSINT-дослідження)». Зокрема викладачі та курсанти ДДУВС долучилися до інформаційно-аналітичного забезпечення розкриття та розслідування воєнних злочинів (збір інформації з OSINT). Іще один результат співпраці – підготовка бібліографії, порівняльних таблиць запитальників SOCTA – EUROPOL щодо сфер злочинної діяльності та задокументованих ОЗГ.

 

 


593