Курсанти ДДУВС поглиблювали знання з кібербезпеки

Анонси університету, Новини університету

Не лише навчальна програма, а й самоосвіта – таким є девіз курсантів Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції. Майбутні правоохоронці активно цікавляться тематикою кібербезпеки в сучасних реаліях. Тож долучилися до онлайн-тренінгу за темою: «Як можна мінімізувати ризики втрати своєї приватної уваги та чутливої інформації. Як попередити кібератаку або кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися».

У ході вивчення курсу розглянули тему паролів та двофакторної аутентифікації, важливість оновлення програмного забезпечення та безпечне використання домашнього Wi-Fi. Навчилися робити та зберігати резервні копії, здійснювати безпечні платежі в інтернеті.

Курсанти з головою поринули у теми шифрування, соціальної інженерії, фішингу, вішингу та бейтінгу. Як активні користувачі соціальних мереж, закріпили основні правила щодо обачливої публікації чутливої інформації в інтернеті, а також налаштували безпечне використання популярних месенджерів.

«На парах з навчальної дисципліни «Інформаційні та комунікаційні технології» викладач запропонувала нам пройти курс «Кіберняні» – і ми з радістю долучилися до цієї пропозиції. Тематикою курсу була безпека в цифровому середовищі. Своїм гаджетам і онлайн-сервісам ми довіряємо все більше і більше особистої інформації, але не маємо гарантій, що ця інформація буде захищена від інших. Все ж таки шахраї та злочинці існують не лише у реальному світі», – ділиться курсантка Анна Терехова.

«Після проходження курсу ми дізналися не тільки як захистити свої дані, а й як попередити кібератаку або кібершахрайство, як швидко відновитися після них, якщо вони все ж таки сталися. Я вважаю, що удосконалювати свої знання у різних сферах життя – надзвичайно важливий процес, особливо зараз».

За результатами проходження тренінгу курсанти отримали іменні сертифікати.


234