У ДДУВС обговорили цивільно-правове забезпечення механізму захисту прав та свобод людини і громадянина

Новини університету

Регіональний круглий стіл «Актуальні проблеми цивільно-правового забезпечення механізму захисту прав та свобод людини і громадянина» організовано кафедрою цивільно-правових дисциплін ННІ права та інноваційної освіти.

Відкрила захід та привітала учасників науково-практичного заходу проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України

Лариса Наливайко. Вона наголосила, що питання проблематики забезпечення цивільно-правового механізму захисту набувають особливої актуальності в умовах війни, коли наш народ героїчно бореться за своє існування як нації, за свій цивілізаційний вибір та за своє європейське майбутнє.

Участь у регіональному круглому столі взяли понад 60 осіб, серед яких – доктори юридичних наук, кандидати юридичних та економічних наук, практичні працівники, аспіранти та здобувачі вищої освіти.

Зокрема, до дискусії долучилися представники наступних установ: Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Дніпропетровського гуманітарного університету, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Донецького національного університету внутрішніх справ, Житомирського державного університету імені Івана Франка, Інституту економіки та права Класичного приватного університету м. Запоріжжя, Київського національного торговельно-економічного університету, Львівського національного аграрного університету, Національного університету «Чернігівська політехніка», Національного університету біоресурсів і природокористування України, Національного університету водного господарства та природокористування, Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, Університету державної фіскальної служби, Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди, Харківського національного університету внутрішніх справ, Хмельницького національного університету, Хмельницького університету управління та права.

Учасники заходу обговорили актуальні питання захисту прав громадян при укладанні трудових відносин в період дії воєнного стану та майбутніх змін в трудовому кодексі. Розглянули особливості правового регулювання благодійної діяльності, актуальні питання захисту прав дитини в період дії воєнного стану, а також особливості захисту прав громадян при вчиненні нотаріальних дій на окупованих територіях України. Зупинилися і на питаннях історичного початку та операцій з криптовалютою в Україні тощо.


212