Курсант ДДУВС прийшов на допомогу постраждалій у ДТП

Новини університету

Не залишатися осторонь, діяти оперативно. Саме цим правилом керувався курсант 4 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, коли став свідком дорожньо-транспортної пригоди. Аварія сталася на ділянці траси біля смт. Томаківка Дніпропетровської області.

Олександр Мартинюк повертався з Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС разом із двома працівниками поліції. Прямували до Марганця, аж раптом на дорозі помітили скупчення цивільних машин.

«Ми під’їхали за 5-7 хвилин після моменту аварії – це було пряме зіткнення двох транспортних засобів. Одна з машин злетіла з траси, винуватець з місця події втік. Першим, що я побачив, був труп чоловіка», – згадує Олександр.

Метрів за 5 від другої машини хлопець помітив дружину загиблого: вона знаходилася на дорожній ділянці, голова була розбита, сталася сильна кровотеча. Швидко оцінивши ситуацію, курсант перемістив жінку на узбіччя, попросив громадян надати аптечку, викликати поліцію та карету швидкої допомоги:

«Травма була глибокою, тож я почав обережно надавати домедичну допомогу. Постраждала постійно запитувала про чоловіка, знаходилася у стані шоку. Я розмовляв з нею, заспокоював, намагався відволікти».

Курсант дочекався приїзду поліцейських і лікарів, доповів про ситуацію та передав жінку для подальшого ушпиталення.


247