Її серце знову б’ється: першокурсник надав кваліфіковану домедичну допомогу і тим самим врятував життя

Новини університету

Нещасний випадок стався нещодавно у Дніпрі, на площі Вокзальній. У жінки незнайомець вихопив телефон із рук. Через хвилювання вона втратила свідомість та ледь не померла від зупинки серця. Поряд опинився курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Він змусив серце дніпрянки битися. Як йому це вдалося – детальніше у нашому матеріалі.

Близько 19-ї години здобувач вищої освіти ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Назарій Андруцький повертався з занять додому, як раптом почув жіночий крик та помітив чоловіка, який чимдуж почав тікати.

Зі слів жінки стало зрозуміло, що незнайомець поцупив у неї телефон та зник у невідомому напрямку. Жертва настільки розхвилювалася, що втратила свідомість.

«Я хотів кинутися наздоганяти крадія, та раптом жінка впала на землю прямо переді мною. Я зрозумів, що треба рятувати її. Перше, що я зробив, перевірив наявність дихання методом «бачу, чую, відчуваю», і зрозумівши, що воно відсутнє, почав робити непрямий масаж серця. Все як вчили на заняттях з домедичної підготовки», – розповідає Назарій.

Хтось із перехожих викликав швидку. Курсант продовжував реанімаційні заходи.

«Я розумів, що життя тієї жінки у моїх руках. Хвилини до приїзду швидкої були вирішальними. 100 натискань, 1 хвилина, і її серце повільно, невпевнено, але почало битися», – згадує першокурсник.

17-річний юнак продовжував надавати домедичну допомогу до приїзду бригади швидкої допомоги. Говорить, що намагався не змарнувати ні секунди. Винагороди за свій вчинок не чекає, говорить, що зробив так, як мав би вчинити кожен.


654