Свідчення про війну в документальних деталях

Новини університету

Курсанти ННІ права та Національної поліції ДДУВС переглянули документальні фільми про війну. Організатори заходу підібрали стрічки, пов’язані з актуальними подіями сьогодення, аби в черговий раз нагадати молоді, якою ціною українцям доводиться виборювати право – жити на вільній землі.

Біля великого екрана у конференц-залі зібралися всі охочі.

Дивилися документальний фільм воєнного журналіста Андрія Цаплієнка «Битва за Київ». Курсанти побачили, що відбувалося в перші дні повномасштабної війни. Дізналися, які були плани у Кремля щодо захоплення столиці України. Почули також коментарі учасників подій та військових експертів, історії про подвиги українських воїнів.

Переглянули також стрічку «Маріуполь. Невтрачена надія». Документальний фільм розповідає про місто Маріуполь у той час, коли там точилися бої. Історія ґрунтується на свідченнях звичайних людей, які перебувають у місті перший місяць війни. Також тут представлені записи журналістки Надії Сухорукової, яка вела свій щоденник.

На завершення курсанти вшанували загиблих захисників України та цивільних хвилиною мовчання. А після ще довго обговорювали побачене, аналізували та щиро співчували героям стрічок, очевидцям, яким довелося пережити жахіття та біль війни.


210