Співпраця з КМЄС: визначено нові ініціативи!

Новини університету

Робочу зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу з метою планування подальшого співробітництва провів ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

Так, сьогодні заклад освіти відвідали керівниця апарату КМЄС Мора О’Салліван, керівник мобільного підрозділу Ове Уруп-Мадсен, а також виконавчий експерт офісу керівника апарату КМЄС Софія Вреде. Від Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ в обговоренні зокрема взяла участь проректорка ДДУВС Лариса Наливайко.

У рамках робочої зустрічі ректор полковник поліції Андрій Фоменко презентував діяльність Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у ключових напрямах. Зокрема зазначив, що з початком введення воєнного стану на території України навчання майбутніх поліцейських було максимально переформатоване під вимоги сучасності.

«Враховуючи той факт, що поліцейські сьогодні виконують значно ширший спектр функціональних обов’язків, працюють на деокупованих територіях, ми докорінно змінили навчальну програму. Продовжуємо тісну співпрацю з підрозділами Національної поліції України, залучаємо до проведення занять практиків. До того ж, активно застосовуємо тренінгові центри та полігони, що діють на базі університету», – підкреслив Андрій Євгенович.

Щодо співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу ректор ДДУВС акцентував увагу, що у закладі вже проводяться спеціальні навчальні курси для здобувачів вищої освіти та викладачів, а серед інструкторів – експерти КМЄС.

Зокрема Андрій Фоменко зауважив, що представники ДДУВС спільно з фахівцями КМЄС працюють над підготовкою спільного підручнику щодо питань розслідування і документування воєнних злочинів.

Керівниця апарату КМЄС Мора О’Салліван подякувала за співпрацю на належному рівні та високі результати.

«Висловлюю щире захоплення вашим колективом, адже ви плідно працюєте навіть в умовах воєнного стану, виборюєте перемогу на всіх рівнях та невпинно продовжуєте виконувати щоденні професійні обов’язки», – додала експертка.

Мора О’Салліван також зазначила, що наразі серед ключових напрямів діяльності КМЄС – розслідування міжнародних злочинів, а також робота на деокупованих територіях.

Подякував за співпрацю та гостинність і керівник мобільного підрозділу Ове Уруп-Мадсен. Так, він підкреслив, що така плідна взаємодія дозволить отримати нові конкретні результати вже найближчим часом.

Під час робочої зустрічі представники Консультативної місії Європейського Союзу презентували ДДУВС захисні жилети 3-го класу.

Окрім цього, гості університету мали змогу докладно ознайомитися із новітніми полігонами та тренінговими центрами, які діють у закладі вищої освіти.


251