Перегорнули ще одну сторінку літопису ДДУВС: сьогодні заклад відзначає 57-му річницю з дня заснування!

Новини університету

До 57-ої річниці з дня створення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у закладі відлунав урочистий захід. Більше про привітання від гостей, відзнаки для найбільш активних працівників та здобувачів вищої освіти, а також яскраві кадри та музичні подарунки, – у нашому репортажі.

Від самого ранку працівників у холі закладу зустрічав духовий оркестр ДДУВС та дарував усім запальні композиції.

Урочистий захід розпочався із промови ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковника поліції Андрія Фоменка.

«Я переконаний, що цю дату кожен із нас запам’ятає назавжди. Не тому що вона увійде до літопису нашого університету, а тому, що з першого дня війни кожен із вас залишився на своєму місці. Кожен із вас робив можливе і неможливе у напрямку нашої перемоги. З першого дня війни Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ відкрив свої двері для 960 внутрішньо переміщених осіб, колег-поліцейських та їхніх родин. Тут вони знайшли захист та увагу. Я хотів би висловити слова вдячності всім присутнім гостям. Ви з першого дня війни допомогли забезпечити наших колег продуктами їжі, ліками, речами першої необхідності», – зазначив очільник закладу.

Слова вдячності ректор висловив усьому колективу ДДУВС за збереження навчально-наукового потенціалу, наснагу та ентузіазм, плідну волонтерську діяльність тощо.

Андрій Фоменко зокрема запропонував вшанувати хвилиною мовчання полеглих захисників та громадян України під час повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Зі словами привітання звернувся Народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас.

«В першу чергу хотілося би звернутися до молоді: за вами наше майбутнє, ви наш кадровий ресурс, здатний зробити нашу державу сильною, незалежною, процвітаючою. Шановні працівники університету, викладачі, ветерани! Велика повага за вашу самовіддану працю, за те, що ви продовжуєте передавати свій практичний досвід здобувачам вищої освіти. Під час щорічної конференції Міжнародної асоціації юристів Президент України Володимир Зеленський зазначив, що крапку у цій війні після військових та політиків поставлять юристи. Тож, ваш професіоналізм – це наше майбутнє, наша перемога», – зазначив Сергій Іонушас.

Зі словами привітання до присутніх звернувся голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Сьогодні – визначна дата: 57 років з дня заснування одного з найкращих вишів Дніпропетровщини та всієї України. Він має потужну матеріальну базу, історію, авторитет. Це виш, зі стін якого вийшли десятки тисяч фахівців, які сьогодні несуть службу на всіх рівнях правоохоронної системи. Ці фахівці з початку повномасштабного вторгнення захищають і боронять нашу незалежну Україну, допомагають внутрішньо переміщеним особам», – зауважив Микола Васильович.

Зокрема за особисті заслуги у службовій та науково-педагогічній діяльності, професійну майстерність, запровадження сучасних методик навчання та з нагоди відзначення 57-ої річниці з дня створення навчального закладу почесною грамотою Дніпропетровської обласної ради відзначено завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін Володимира Кияна.

Грамотами нагороджено завідувача кафедри криміналістики та домедичної підготовки Костянтина Чаплинського, а також старшого інспектора відділення моніторингу, планування та закупівель Олену Усенко.

Привітав колектив ДДУВС з урочистим днем перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

«Фахівці, юристи, міжнародники, правознавці, менеджери, – всі ті, хто навчається, своєю наполегливою працею та навчанням наближають нашу перемогу. Вони будуть розбудовувати і відновлювати нашу країну. Вітаю цей навчальний заклад із 57-ою річницею. Я вітаю всіх тих, хто причетний до роботи в університеті, і в першу чергу це ветерани – ті, для кого ДДУВС – це Alma Mater, ті, хто випустився з нього і ті, хто наразі працює і навчається тут», – зауважив Володимир Володимирович.

За сумлінну працю та високу професійну майстерність, вагомий внесок у становлення і розвиток університету вітальним листом Дніпропетровської ОДА було нагороджено проректора ДДУВС Ларису Наливайко, директора Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) Миколу Назаренка, голову ради ветеранів університету Леоніда Камишова, начальника відділу режимно-секретного забезпечення Оксану Кривошей.

Церемонію нагородження продовжив ректор Андрій Фоменко. Наручним годинником були нагороджені: професор кафедри українознавства та іноземних мов Анатолій Поповський, директор ННІ заочного навчання та підвищення кваліфікації майор поліції Сергій Шевченко. Нагрудний знак «55 років ДДУВС» було вручено помічнику ректора університету Дмитру Бойку.

До церемонії нагородження та привітання долучився директор Департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міської ради Олександр Чудновський.

Зокрема подяку голови Дніпровської міської ради за високі досягнення в роботі, професіоналізм та з нагоди 57-ї річниці з дня створення навчального закладу було оголошено доценту кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковнику поліції Андрію Жбанчику, провідному фахівцю відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи майору поліції Людмилі Дениско, бухгалтеру відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку Аллі Дворніковій, начальниці відділу довузівської підготовки, профорієнтаційної роботи та сприяння працевлаштуванню випускників Владі Літошко.

Долучився до привітань начальник Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тимофій Дудін.

За високий професіоналізм та з нагоди відзначення 57-ої річниці з дня створення навчального закладу було нагороджено старшого викладача кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань підполковника поліції Дениса Юр’єва, старшого викладача кафедри тактико-спеціальної підготовки майора поліції Дмитра Тініна, наукового співробітника Навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем протидії організованій злочинності та корупції Максима Богуславського, заступника начальника відділу організаційно-аналітичної роботи та контролю Ірину Старовойт, доцента кафедри кримінального права та кримінології Вадима Хашева.

Із промовою звернувся Архієпископ Дніпровський і Криворізький Владика Симеон.

Висловити слова подяки за плідну діяльність та привітати колектив університету з нагоди 57-ої річниці з дня створення завітали почесні гості, серед яких Народні депутати України, представники Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності: Максим Павлюк, Владлен Неклюдов, Максим Бужанський, Олександр Дануца, Володимир Захарченко, а також Народний депутат України В’ячеслав Медяник, начальник Головного управління ДСНС України в Дніпропетровській області Юрій Корецький, заступник керівника Дніпропетровської обласної прокуратури Сергій Спільник, начальник Управління кадрового забезпечення ГУНП в Дніпропетровській області полковник поліції Володимир Завгородній та інші.

У рамках відзначення 57-ої річниці з дня заснування ДДУВС ректор Андрій Фоменко відзначив також найбільш активних курсантів.

Так, подяку Міністра внутрішніх справ оголошено Роману Неспляку, який врятував життя людині з інвалідністю. Пам’ятні медалі «55 років ДДУВС» було вручено курсантам за сумлінне виконання службових обов’язків, а також спортивні та навчальні досягнення.

Упродовж заходу лунали музичні привітання від творчої молоді закладу та студії творчого руху «eSTeD».

 

 


626