Фахівці ДДУВС пройшли тренінг від Консультативної

Новини університету

Тренінг від експертів Консультативної місії Європейського Союзу проходив у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Серед учасників – представники закладу.

Так, фахівцям запропонували тренінг щодо технологій OSINT та кримінального аналізу. Запрошеними спікерами стали: старший радник з розвідки відкритих джерел (OSINT) Міхал Вивода, а також старший аналітик з розслідування міжнародних злочинів Хелена Хабракен.

Серед питань, які були розглянуті учасниками під час тренінгу – інструменти OSINT та приклади їх застосування, військові злочини, пов’язані з OSINT, сучасні виклики та безпека під час роботи з такими методами, а також українська правова база OSINT.

Докладніше зупинилися і на різних типах аналізу злочинів, зокрема прикладах того, як такі технології застосовуються під час розслідування міжнародних злочинів.

Обговорили також роль кримінального аналітика в процесі розслідування та обвинувачення.

«Під час заходу мали змогу ознайомитися з теоретичними та практичними основами роботи аналітиків із використанням методик OSINT. Розглянули сучасні аналітичні інструменти, що використовуються під час виявлення та документування воєнних злочинів, а також питання, пов’язані з реалізацією завдань оперативного, тактичного та стратегічного аналізу. Важливим аспектом підготовки зокрема став аналіз досвіду використання розвідки на основі відкритих даних в межах розслідування та переслідування міжнародних злочинів», – зазначив завідувач кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Дмитро Санакоєв.

 

 


235