Курсанти ДДУВС долучилися до наукової дискусії з кримінального права

Новини університету

Курсанти 2 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції стали учасниками «Національного семінару з кримінального права та процесу». Захід відбувся у бінарному форматі на базі Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Організатором виступила European Law Students’ Association Lviv (ЕLSA Lviv), а приєдналося до наукової зустрічі понад 70 учасників з різних регіонів України. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представили на семінарі курсанти Ігор Єрмолаєв, Вадим Болгаренко, Владислав Пуцаков та Данило Афанасьєв.

Протягом двох днів майбутні слідчі дізнавалися про актуальні проблеми, що існують наразі в кримінальній юстиції. Це, зокрема, особливості розслідування та притягнення до відповідальності осіб, які підозрюються у вчиненні сексуального насильства під час повномасштабної збройної агресії рф проти України; запровадження відновних процедур у кримінальному процесі; підстави визнання доказів недопустимими в результаті здійснення провокації злочину тощо. Курсанти мали чудову можливість обговорити прояви та наслідки зловживання процесуальними правами учасниками судочинства разом зі спікерами та іншими здобувачами вищої освіти. А ще – отримати цінні поради щодо складання процесуальних документів у кримінальному провадженні.

Професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторія Рогальська відзначає: участь курсантів у подібних заходах не лише сприяє підвищенню рівня знань з дисциплін кримінального процесуального циклу, а й дозволяє набути навичок публічних виступів, уміння вести дискусію та аргументувати свою позицію, що суттєво знадобиться майбутнім слідчим під час практичної діяльності в органах досудового розслідування.

 

 


350