OPEN DAY у ДДУВС: знайомство та профорієнтація

Новини університету

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ щомісяця відкриває двері для майбутніх вступників. Дізнатися актуальну інформацію, пройтися локаціями вишу чи спробувати свої сили в інтерактивному квесті – усе це можливо під час традиційного OPEN DAY!

Привітали майбутніх абітурієнтів та презентували студентсько-курсантські спеціальності відповідальний секретар приймальної комісії майор поліції Сергій Шевченко, начальник відділу кадрового забезпечення майор поліції Андрій Іваниця та заступниця директорки ННІ права та інноваційної освіти Ірина Дзюба. На особливостях цьогорічної вступної кампанії зупинилася начальниця відділу довузівської підготовки Влада Літошко: вона окреслила умови вступу та провела із гостями серію питань-відповідей.

Родзинку заходу – профорієнтаційно-розважальний квест – розпочали локацією дорожньо-транспортних пригод. Учасники дізналися, як правильно оформлювати порушення правил дорожнього руху, підвищили рівень знань та умінь у цій сфері. А спеціальні окуляри з ефектом сп’яніння продемонстрували рівень небезпеки у випадку водіння в нетверезому стані. Не так вже й легко пройти у них із точки А у точку Б!

На навчальному полігоні «Протидія домашньому насильству» хлопці та дівчата спробували себе у ролі слідчо-оперативної групи. Провели огляд місця скоєння злочину, під настановами досвідчених викладачів обрали окремі тактичні прийоми та методи проведення слідчих дій, відповідно до чинного законодавства.

А от вправи на влучність – це локація вогневої підготовки. Майбутні абітурієнти вчилися відкривати вогонь по цілям із пневматичної гвинтівки та пневматичного пістолета – звісно, під пильним наглядом працівників ДДУВС. Було гаряче!

Далі – знайомство зі студентськими спеціальностями. Завдання на загальний рівень ерудиції та аналітичних здібностей, а також вміння ефективно реагувати на фахові виклики запрононували гостям на локації «Міжнародні відносини». Учасники квесту дізналися про тонкощі дипломатичного протоколу та етикету, розглянули нестандартні курйозні ситуації, що трапляються із «сильними світу цього» на дипломатичному полі.

Наостанок поспілкувалися з психологами: пройшли тест на свідоме обрання майбутньої професії, отримали оцінку та поради щодо нереалізованого інтелектуального потенціалу від спеціалістів кафедри психології.

Втім, на цьому знайомство із вишом не скінчилося. Під час ознайомчої екскурсії абітурієнти та їхні батьки завітали до ключових локацій, що задіяні для практичної підготовки майбутніх фахівців. Так, у криміналістичному кабінеті гості відвідали короткий майстер-клас надання невідкладної домедичної допомоги постраждалому, а в залі судових засідань – змоделювали та вирішили практичні задачі за допомогою Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Вчилися майбутні вступники і визначати ознаки фальшивомонетництва: викладачі закладу продемонстрували технічні засоби, що допоможуть розпізнати «помічену» купюру.

Не оминули увагою і тренажерну залу: тут хлопці та дівчата дізналися усе про нормативи іспиту з фізичних здібностей, спробували виконати комплексну силову вправу.

А от побачити, у яких умовах живуть справжні курсанти, гості навчального закладу змогли під час візиту до казарми. Усім бажаючим дозволили навіть спробувати заправити ліжко за суворо відведений час. Повне занурення в атмосферу!

Завершили насичений OPEN DAY визначенням та урочистим нагородженням найактивніших команд та учасників. Майбутні вступники отримали заохочувальні призи та сувеніри, а також взяли участь у пам’ятній фотосесії з викладацьким складом.

 

 


269