У Дніпрі відзначили День Національної гвардії України

Новини університету

26 березня Україна відзначає День Національної гвардії. Дев’ять років тому були створені перші її батальйони – на базі внутрішніх військ МВС. Першими нацгвардійцями стали активісти самооборони Майдану.

Святкові заходи за участі представників влади, силових структур та духовенства відбулися у центрі культури та дозвілля Центрального оперативно-територіального об’єднання НГУ. Долучився до урочистостей і ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко.

Гостей вітав духовий оркестр: Державний Гімн України прозвучав у його величному виконанні.

Із вітальним словом до присутніх звернулися очільник області Сергій Лисак та голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Вручили військовим почесні відзнаки, грамоти та медалі.

Хвилиною мовчання згадали усіх нацгвардійців, що загинули, захищаючи територіальну цілісність та незалежність Батьківщини.

Національна гвардія України є військовим формуванням із правоохоронними функціями, що входить до системи МВС. Серед її завдань – забезпечення державної безпеки і громадського правопорядку, протидія злочинності, охорона важливих об’єктів, ліквідація наслідків стихійних лих тощо.

Із перших днів військової агресії рф бійці Національної гвардії беруть активну участь у бойових діях, захисті українських позицій та державного кордону.

 

 


511