Професію поліцейського відкривали для себе школярі Запоріжжя

Новини «Академії поліції», Новини університету

Представники Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) ДДУВС влаштували пізнавально-профорієнтаційний захід для старшокласників Запорізького академічного ліцею № 23.

Організували таку зустріч у рамках роботи Запорізької обласної громадської молодіжної організації «Молодіжна поліцейська академія».

Участь у заході також взяли запрошені практики: начальник відділення поліції №2 ГУНП в Запорізькій області підполковник поліції Сергій Мусій та заступник начальника – начальник слідчого відділу майор поліції Юрій Сідельніков. Спікери ознайомили школярів із ключовими напрямами професійної діяльності правоохоронців.

Представники підрозділу особливого призначення продемонстрували школярам спецтехніку та засоби, які застосовуються поліцейськими у службовій діяльності.

У рамках заходу учням презентувалися спеціальності та умови навчання у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Усі бажаючі також мали змогу відвідати музей академії поліції.

Провели для старшокласників і теоретично-прикладне заняття за темою «Надання домедичної допомоги». Інструктором став викладач циклу спеціальних дисциплін капітан поліції Олександр Мащенко.

У мультимедійному тирі відбулося заняття з вогневої підготовки, а на базі спортивного залу – заняття з рукопашного бою. Старшокласники навіть спробували відпрацювати базові прийоми самозахисту.

«Професія поліцейського – дуже важлива, особливо в наші дні. Переконаний, що наш захід лише підкреслить це твердження, а навички та знання, які школярі сьогодні здобули в академії поліції, неодмінно стануть їм у нагоді в подальшому», – зазначив директор центру Микола Назаренко.

 

 


357