Курсантам ДДУВС презентували діяльність об’єднаної штурмової бригади «Лють»

Новини університету

Зустріч із заступником начальника управління, начальником відділу тактико-спеціальної підготовки управління поліції особливого призначення №3 Департаменту поліції особливого призначення «Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють»» майором поліції Володимиром Сотніковим відбулася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

У рамках першого та другого етапів до заходу приєдналася частина здобувачів вищої освіти: зокрема, 2-3 курси ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції, а також 2 курси факультетів превентивної діяльності та кримінальної поліції. На черзі – майбутні випускники вишу.

Метою зустрічі є інформування курсантів щодо можливостей та перспектив служби в унікальному воєнізованому підрозділі поліції нового зразка, який призначений для відсічі та захисту від збройної агресії проти України.

Так, у рамках роз’яснювальної бесіди Володимир Сотніков окреслив структуру, принципи роботи та основні завдання «Люті». Серед них – здійснення аеророзвідки, контрдиверсійних заходів, виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, проведення ударно-штурмових та ударно-пошукових заходів тощо. Окремо зупинився спікер і на матеріально-технічному забезпеченні підрозділу, відповів на питання аудиторії.

Зустріч виявилася надзвичайно корисною, стверджує курсантка Валерія Куліченко. Адже тепер дівчина має уявлення про альтернативні кар’єрні можливості, які, до того ж, є гостро актуальними у воєнний час. Приєднатися до спецбригади курсанти можуть добровільно, навіть не чекаючи випуску. У такому випадку вони нестимуть повноцінну службу, залишаючись при цьому здобувачами вищої освіти заочної форми навчання.

Нині бригада налічує два штурмові полки, батальйон особливого призначення, артилерійський полк і роту спеціальних операцій. Командирський склад – люди з досвідом ведення бою та відпрацювання деокупованої території. Тож «новачки» навчатимуться не лише в центрах підготовки, але і у досвідчених бійців.

Об’єднана штурмова бригада «Лють»

 

 


350